SELAMAT MALAM MALAYSIA
klu entry sebelum ni ttg lauk kenduri
next resepi pon ttg lauk kenduri...
dicedok dari buku yg sama
terbitan ALAF 21
yang BUDAK ITAM pinjam
kat LIBRARY....
teringin nak bli wat koleksi satu ari nnt
mmg best klu dpt collect buku
masak memasak kan....???
JOM MEMASAK!!!!
BAHAN2:
1 biji lobak
1 biji lobak
secawan bunga kobis
segenggam kacang tumbuk
1 inci halia**
3 ulas bawang merah **
2 ulas bawang putih**
5 tangkai cili kering**
(bahan ** dikisar)
1 ulas bawang merah dan bawang
putih diracik kasar
gula,garam,cuka secukupnya
CARA2:
1)celur lobak dan bunga kobis
dan ketepikan,
2)tumis bahan kisar sehingga garing
3)masukkan bahan perasa secukupnya
(letak cuka lebih pon sedap)
4)matikan api dan masukkan sayuran
gaul sebati dan taburkan kacang
5)sedia untuk dihidang
(letak dlm peti ais bagi sejuk
pon sedap..ala2 salad)
*perhatikan cara hirisan
sayur tuh...klu mak aku tgk...
mesti mak cakap camnih..:
"HANG NAK BAGI
LEMBU MAKAN KAAAA???..."
:))
klu nak diet mmg sesuai
makan sayur2 macam nih...
klu kat kg,umbut kelapa
yang dicelur menjadi bahan utama
menggantikan sayuran kat atas...
mmmm...mmg sedap....
SELAMAT MEMASAK!!!
(letak dlm peti ais bagi sejuk
pon sedap..ala2 salad)
*perhatikan cara hirisan
sayur tuh...klu mak aku tgk...
mesti mak cakap camnih..:
"HANG NAK BAGI
LEMBU MAKAN KAAAA???..."
:))
klu nak diet mmg sesuai
makan sayur2 macam nih...
klu kat kg,umbut kelapa
yang dicelur menjadi bahan utama
menggantikan sayuran kat atas...
mmmm...mmg sedap....
SELAMAT MEMASAK!!!
No comments:
Post a Comment
komen@kutuk