mmm...itu jerlah yang cepat dan senang
serta yang aku tau masak.....
yang advance2 tu mmg aku X tau...
memandangkan labu masih
ada separuh lagi dalam peti
ais tuh...nak masak labu laa...
JOM MEMASAK
BAHAN2:
2oogm tulang ikan merah
1/2 kg labu
2 ulas bawang putih*
1/2 labu bawang*
5 biji cili padi*
2 cawan air atau lebih*
sebatang serai
serbuk kunyit,garam,perasa.
2 keping asam gelugor
1 cawan santan
2 cawan air atau lebih
CARA2:
1:labu direbus sehingga lembut
2: bahan2 bertanda (*) dikisar ,
dimasukkan dalam periuk
bersama air,santan ,
serai(diketuk) serta tulang ikan.
masak sehingga mendidih,
3)masukkan perasa dan kunyit
dan terus dikacau untuk elakkan
pecah minyak
5)akhir sekali masukkan labu ,kacau,
dan tutup api.
dan tutup api.
Dah siap pon...menu
ringkas jer..nak canggih2
tak reti lagi....:)
SELAMAT MEMASAK!!!
No comments:
Post a Comment
komen@kutuk