teringat zaman kanak2 dulu
waktu kek batik nih tengah
femes...Kakak BUDAK ITAM
yang memperkenalkn kek ni dlm
keluarga kitorang...
1st time rasa mmg sedap...
sampai ulang2 buat dalam
sehari 3 bijik...
senang dan mudah...
pada yang baru berjinak-jinak
nak pegang sudip n senduk tuh..
jom cuba resepi ni...
BAHAN-BAHANNYA :
250 gram
biskut marie dipatahkan
(atau lebih mengikut kecairan)
125 gram mentega
2 biji telur gred A, dipukul sedikit
3/4 cawan susu pekat manis
1 camca besar gula
(tak letak pon ok)
1/2 cawan MILO
1 1/2 camca besar penuh serbuk koko
1/4 cawan air
3/4 camca teh esen vanilla
(tak letak pon takper..)
CARA2:
1:satukan semua bahan kecuali
2:masak sehingga sebati atau pekat
atas api sederhana sambil
dikacau
3:matikan api,masukan biskut marie
4:masukkan dalam dulang atau
5:untuk hiasan,taburkan sedikit
milo atas permukaan kek tadi
6:sejukkan sebelum boleh dipotong.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
taraaaa....dah siap pon
dan sedia untuk dimakan...
selamat memasak!!!!
wahhhh sedapnyaaaa nampakkkk...nak rase skit bleh...hehehe..
ReplyDelete