Tuesday, March 1, 2011

HEPI BESDAY MY BLOG....

SALAM SEJAHTERA...


Arini dah masuk 2 thn 15 hari blog BUDAK ITAM  nih sejak N3 PERTAMA...sepanjang dua tahun entry pon x sampai 200 lagi...visitor??...usah la dicakap...tak pernah cecah 10 org seminggu. Follower???...   ..setakat hari ni masih boleh dikira ngn jari kaki n tangan...x payah guna calculator...:)...walau apa pon motif korang berblog...harap2 korang heppy dan bersyukur dengan blog korang sebab blog korang adalah diri korang....BETOL X??bagi BUDAK ITAM...blog ni hanya untuk suka2...dah namanya diari...mesti laa ttg diri sendiri kan...???pernah tak korang blog walking ke satu blog dan melabel blog tersebut berdasarkan pandangan korang??


1:BLOG SAMPAH
2:BLOG SYOK SENDIRI
3:BLOG TAYANG BOYFREN
4:BLOG SAWANG LABAH2
5:BLOG GILER FOLLOWER
6:BLOG COPY PASTE
7:BLOG GEDIK2
8:BLOG KEJI
9:BLOG 'BOLEH LAAA'
10:BLOG 'WOW'
11:BLOG 6 STAR
12:BLOG RADIO KARAT
13:BLOG 'BUDAK SAKIT MENTAL'
14:BLOG 'JIWANG2'
15:BLOG 'SEHARI 10 N3'
16:BLOG JUAL MUKA
17:BLOG TIRU ORANG
18:BLOG SENDIRI TAIP SENDIRI BACA
19:BLOG GEGEH
20:BLOG MELETOP


TAPI...walau apa pon kategori blog korang...itu hak masing2 kan???korang nak SYOK SENDIRI kerrr...korang nak TAYANG BOYFREN kerr...korang nak COPY PASTE kerrr...korang GILA FOLLOWER ker..sebagai pembaca blog...BUDAK ITAM menghormati hak dan privacy korang sebab "BLOG KORANG...KORANG SUKA HATI LA KAN???"tapi yang tak best nyer ber BLOG nihh...walaupon blog SAWANG LABAH2 dan blog kategori SENDIRI TAIP SENDIRI BACA.. mcam BUDAK ITAM punya nih.... ada jugak yang nak sakit dan iri hati...huissss..apa la penyakit orang yang suka jeles2 ni kan???sempena 'hari jadi' blog BUDAK ITAM thn nih...tingin lak nak masak kek dan main deco2...JOM MEMASAK!!!


Bahan-bahan:-


KEK

2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko ( saya selalu pakai Van Houten)
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
2 biji telur (Gred A)
1 cwn gula pasir
1 cwn susu pekat manis
1 cwn minyak masak
1 cwn air panas




TOPPING

1/2 ketul buttercup
1/2 cwn serbuk koko
1/2 cwn susu pekat

Cara2:


1:ayak bersama tepung gandum, soda, baking powder dan serbuk koko.
2:satu bekas lain pukul telur, minyak, susu dan gula bagi sebati
3: masukkan tepung yang diayak tadi, kacau sebati lagi
4:seterusnya masukkan air panas dan kacau sebati lagi.
5:adunan sedia utk dikukus. Kukus selama 1 jam dan tutup loyang dengan aluminium foil

6:angkat dan sejukkan
7:utk topping,masukkan semua bahan dan masak secara double boiler
8:sapu pada kek dan hias mengikut citarasa dan masukkan dalam peti ais sehingga coklat betul2 keras


akhirnya berjaya jugak BUDAK ITAM buat kek ni setelah lama tgu...tgu apa????tunggu menatang ni laa




jauh datangnyer...KELANTAN kot...jauh kan???walaupon nak sais XXL tapi dpt sais XS jer...kene bersyukur kan..???...bak kata orang...ukur periuk di dapur sendiri..hauahhahahah..dan terima kasih daun keladi utk EICHA(status:bujang,umur:muda lagi,sangat berbakat ..apa bakat ko ek...???okeh promo free ni...)kerana bersusah payah menjunjung (katanya) periuk ni dari KELANTAN sampai KL...BUDAK ITAM rasa sangat terharu nak menetek air mata bila dikelentong sebegitu....utk EICHA..tatap la kek ni puas2 yer...nnt abang buat utk ko sais XXS sebijik...:)





kalau bab deco mendeco ni mmg fail sket ....x pandai pon...main curah n celop jer...comot!!!!!


rasa.....???boleh la kot..untuk cubaan sulung..hahahha..manisnyer tak ingat sebab sesuka ati g letak gula kat topping....
SELAMAT MEMASAK!!

1 comment:

  1. besonye tulisan...
    leh campak jejauh spek mata ni.
    ekekekeeke...

    ReplyDelete

komen@kutuk