SALAM SATU MALAYSIA...
Hari x der aktiviti yang best pon..walaupon cuti sehari...dari pagi bawak ke petang asyik nk tido jer...tak tau la kenapa penyakit suka tido ni melanda...hajat dihati nak menjahit..tapi terbengkalai jugak...jom la kita masak...pengat keledek ni sebenarnya dah abis pon tapi BUDAK ITAM lupa nak masukkan dlm n3..
JOM MEMASAK!!
bahan2:
seketul ubi keledek sais sederhana
3/4 ketul gula kabung(nak kurangkan pon boleh)
3/4 cawan sagu
1 cawan santan pekat
sedikit garam(kalau suka)
air secukupnya
seikat daun pandan
cara2:
1:rebus ubi sehingga empuk
2:seterusnya masukkan gula,santan,garam,sagu dan daun pandan
3:masak sehingga semua sebati dan menggelegak
4:tutup api dan sedia dihidang..
enak dimakan bersama roti atau dibiarkan sejuk dalam peti ais
Hari x der aktiviti yang best pon..walaupon cuti sehari...dari pagi bawak ke petang asyik nk tido jer...tak tau la kenapa penyakit suka tido ni melanda...hajat dihati nak menjahit..tapi terbengkalai jugak...jom la kita masak...pengat keledek ni sebenarnya dah abis pon tapi BUDAK ITAM lupa nak masukkan dlm n3..
JOM MEMASAK!!
bahan2:
seketul ubi keledek sais sederhana
3/4 ketul gula kabung(nak kurangkan pon boleh)
3/4 cawan sagu
1 cawan santan pekat
sedikit garam(kalau suka)
air secukupnya
seikat daun pandan
cara2:
1:rebus ubi sehingga empuk
2:seterusnya masukkan gula,santan,garam,sagu dan daun pandan
3:masak sehingga semua sebati dan menggelegak
4:tutup api dan sedia dihidang..
enak dimakan bersama roti atau dibiarkan sejuk dalam peti ais
kalau ada labu pon sedap kalau dicampur bersama..letak pisang pon OK...SELAMAT MEMASAK!!
No comments:
Post a Comment
komen@kutuk